jan 11

Project 2018 gastouders gezocht

In de maanden november en december 2018 hopen we weer een groep kinderen uit Remel in Wit Rusland naar Nederland te halen.
Zoals het er nu naar uitziet een grote groep van 35 kinderen.
Dat betekent dat we ook 35 gastgezinnen nodig hebben.
Heb je interesse of wil je er meer van weten, meld je aan.
Later dit jaar ( data volgen zo spoedig mogelijk) worden er gastouderavonden georganiseerd waar we zo veel mogelijk informatie geven, en u ook met uw vragen terecht kunt.

1-internet

feb 03

Stichting Hulp aan Tsjernobylkinderen op zoek naar gastouders!

In september 2016 hopen we opnieuw een groep kinderen uit Wit-Rusland in Holten en Rijssen te mogen verwelkomen om 8 weken sterker en gezonder te worden. Stichting Hulp aan Tsjernobylkinderen is op zoek naar enthousiaste gastgezinnen die voor 2 maanden een kind een warm thuis willen bieden.

Als gevolg van de ramp in de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986 ervaren de kinderen in Wit-Rusland een lage weerstand. In Nederland verblijven de kinderen 8 weken lang in een gezonde leefomgeving, waardoor hun gezondheid een flinke oppepper krijgt. De kinderen zijn tussen de 8 en 10 jaar en zullen in hun tijd hier verblijven in gastgezinnen. Overdag gaan de kinderen naar school en zijn er leuke activiteiten gepland.

Wij nodigen u voor meer informatie graag uit voor onze eerste informatieavond op dinsdag 17 Mei  a.s. om 20.00 uur in de Kandelaar, Stationsstraat 4 te Holten. Kijk daarnaast ook eens op www.tsjernobylholten.nl of op de Facebookpagina “Stichting Hulp aan Tsjernobylkinderen”.

PICT0029

 

dec 24

Hele Fijne Feestdagen

kerstkaart 2015

nov 27

Donatie Inner Wheel club

Op donderdag 12 november was er een bijeenkomst van de Inner Wheel club in Grand Café De Biester in Holten.De Stichting Hulp aan Tsjernobylkinderen Holten was uitgenodigd om een presentatie te geven van hun project.Karin Stam en Tonny Heusinkveld hebben namens de stichting aan de hand van een power point presentatie veel verteld over het ontstaan van de stichting en over het werk wat de stichting voor de kinderen doet, door deze kinderen voor hun gezondheid 8 weken naar Holten en Rijssen te laten komen. Tijdens dit verblijf logeren de kinderen bij gastgezinnen en gaan ze overdag naar school. Daarnaast wordt er een activiteitenprogramma voor hen georganiseerd. Na de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Daarna is er een veiling gehouden van allerlei zaken, waarvan de opbrengst bestemd was voor de stichting.

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst. De opbrengst van maar liefst € 815,– is aan de stichting overhandigd. Zij zullen het geld besteden aan de komst van een nieuwe groep kinderen in september 2016.

donatie Inner Wheel club

nov 25

Project 2016

We zijn weer in volle voorbereiding op het project 2016.
Rond de 30 kinderen uit Osowaya  en Stachawa ( 2 kleine dorpjes vlak bij Stolin)  zullen in September 2016 naar Holten en Rijssen komen om hier 8 weken lang aan te sterken
In 2016 gaan we natuurlijk weer gastouderavonden organiseren om u te informeren, maar mocht u al interesse hebben om gastouder te worden laat het ons weten. (via contact)

 

okt 20

Foto’s Survivaltocht 9-9-2015

Al weer een paar weken geleden, maar we zijn nog aan het nagenieten.
Er zijn door een professionele fotograaf hele mooie foto’s gemaakt. Deze  kunt u hier bekijken.
De foto’s worden te koop aangeboden en de hele opbrengst hiervan gaat naar onze stichting

survivalrunl

sep 11

Survivalrun 09-09-2015

Op woensdag 9 september is de door Stichting Hulp aan Tsjernobylgroep Holten een survivalrun georganiseerd voor kinderen van de basischoolleeftijd. De bedoeling hiervan was om geld in te zamelen voor de komst van een groep kinderen uit Wit Rusland die nog steeds te maken hebben met de gevolgen van de Tsjernobylramp. Door deze kinderen voor een periode van 8 weken naar Holten en Rijssen te halen wordt- doordat ze in een goede leefomgeving verblijven –  hun bloed ververst en krijgen ze een enorme oppepper voor hun gezondheid.De survival was een groot succes, er hebben maar liefst 185 kinderen meegedaan van diverse scholen zowel uit Holten als Rijssen. Voor deze kinderen was het een hele uitdaging om het parcours –dat bestond uit bospaadjes, onder een net doorkruipen, door een waterbad te lopen, over strobalen te klimmen- te volbrengen. Zelfs de kinderen van groep 1 en 2 hebben deze prestatie geleverd, en ook de andere groepen deden heel goed hun best om zo veel mogelijk rondjes te halen. Het was een geweldige middag en de organisatie is trots op de kanjers van kinderen die hieraan mee hebben gedaan.
Het resultaat is ook fantastisch, de opbrengst van deze middag is maar liefst: € 4.500,–.
Een geweldig bedrag waardoor de Stichting in september 2016 voor de zesde keer een groep van ongeveer 30 kinderen kan gaan uitnodigen voor een verblijf bij gastgezinnen.
Mocht het jullie leuk lijken om ook zelf een gastkind in huis te nemen -een onvergetelijke ervaring- : neem dan gerust contact met ons op.

Voor meer informatie: bel Tel: 06-51282874
Film gemaakt door Gerard Kolkman (waarvoor dank)

De foto’s van de middag kun je hier bekijken 

mei 01

Gastouderreis is vertrokken

De gastouderreis is om 15.00  uur  vertrokken naar Belarus. Een hele goede reis en doe iedereen in Rubel de groeten.

AiwW8rNTVKvyPxfQvP3CD_VJLnGq5jdiCIiuPBokCyC4 AuhXvqIyycnX5VOr-y_PzSQDjGilph-y8abwmzfeuEgb

apr 17

Gastouder reis

Van vrijdag 1 mei t/m woensdag 6 mei gaat er weer een groep gastouders met hun gezinnen uit Holten en Rijssen naar Wit-Rusland.
Deze keer bezoeken we de kinderen uit het vorig project uit Rubel.
We gaan met 51 personen, bijna een bus vol. We zien er erg naar uit om de kinderen weer te zien en hun ouders te ontmoeten.
We maken kennis met het land, de prachtige natuur en de gewoontes van de mensen daar.
Verder gaan we  een Kolchoz (staatsboerderij) bezichtigen en maken een uitstapje naar Stolin.
We hopen op heel fijn weerzien met de kinderen uit Rubel en een bijzonder samen zijn  daar.

apr 14

Koningsdag Holten

Op Koningsdag wordt er weer diverse activiteiten georganiseerd door stichting viering nationale feestdagen , waaronder s’morgens om 11 uur de Brunch op de smitsbelt.
De organisatie heeft dit jaar besloten de opbrengst van de brunch te schenken aan stichting hulp aan tsjernobylkinderen holten, daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.
Kom ook op Koningsdag en brunch gezellig mee voor het goede doel meer informatie kunt u vinden op : http://svnf.nl/koningsdag_holten/